Nuon blijven loont (niet)

Als jaarlijkse overstapper werd ik blij verrast door post van Nuon. “Nuon blijven loont; direct 10% korting op stroom, oplopend tot 25%” was de boodschap. Yes! Eindelijk geen jaarlijkse overstap meer, Nuon snapt hoe ze mij als klant kunnen behouden. Tijdens het (online) proces van verlengen begin ik te twijfelen. Mijn jaarnota over het afgelopen jaar geeft een totaalbedrag van € 1.224,38 weer. Mijn prachtige aanbieding voor het komende jaar, inclusief de korting van 10%, komt neer op een bedrag van € 1.498,73. Huh? Ik krijg 10% korting en ik ga € 274,35 meer betalen?

Nuon opzeggen

Ik lees nog eens goed wat Nuon me nou eigenlijk biedt en nu lees ik pas dat de korting alleen geldt voor stroom. Ook heb ik van Nuon over afgelopen jaar een welkomstcadeau ontvangen van € 150,–. Deze geldt natuurlijk ook niet meer voor het tweede jaar. Verlenging wordt uitgesteld en overstappen.nl wordt geraadpleegd. Hier komt, op basis van exact hetzelfde verbruik als het nieuwe aanbod van Nuon, Energiedirect.nl als best geprijsde aanbieder naar voren. Voor een totaalbedrag (inclusief € 120,– welkomstcadeau) van € 1.265,28. Dit komt neer op een besparing van maar liefst € 233,45 ten opzichte van “Nuon blijven loont”…

Conclusie? Inderdaad, Nuon blijven loont absoluut niet. Inmiddels ben ik overgestapt naar Energiedirect.nl. En ik vermoed al te weten wat mij te doen staat over een jaar…overstappen!

 

Comments on this entry are closed.