Nog meer gevolgen misleidende en ondermaatse dienstverlening Bymetis.nl en Xpendy

We hebben er al veel te veel posts aan geweid; de misleidende tactieken van Bymetis en Xpendy en de gevolgen voor consumenten. Ook al lijken de zaken op orde vanuit juridisch oogpunt, de werkwijze van Bymetis en Xpendy is bedoeld om mensen die niet goed lezen (bijvoorbeeld de mensen die denken dat ze op de website zijn van de organisatie die ze willen opzeggen) in de val te laten lopen. Na afloop wordt dan de rekening gepresenteerd en worden de kosten al snel verder verhoogd en volgen dreigementen met incassobureaus. Normaal denkende mensen zouden zich niet eens met dergelijke praktijken bezig willen houden, maar Joris Toonders, Yves Deen, Jese Verduijn en Wouter Paalman (die ook zijn LinkedIn profiel lijkt op te hebben gegeven en zich nog beter probeert te verstoppen…) vinden dit heerlijke business en hebben maling aan alle boze, gefrustreerde en droevige gebruikers van hun service. Dit zijn overduidelijk personen die iedereen zullen misleiden als zij de mogelijkheid krijgen. Echt mensen om bij uit de buurt te blijven dus.

Steeds meer organisaties geven op hun website aan dat zij geen opzeggingen van opzegdiensten accepteren. Veel organisaties zetten het zelfs duidelijk op hun website:

Ook al begrijpen wij de ergernis over opzegdiensten, daar hebben Xpendy en Bymetis namelijk veel effort in gestoken. Zij bieden een standaard template waar vaak de benodigde gegevens ontbreken om een opzegging correct te verwerken. Overigens zitten de mannen daar ook niet mee; vooral Bymetis.nl blijft zich verstoppen, reageert niet of heel slecht op berichten van gedupeerden van hun service maar blijven gebruikers wel bestoken met aanmaningen en verhogingen van de kosten. Maar deze stoere fiere kerels van Xpendy (ook bekend van Yonego) en Bymetis.nl (ook bekend van onder meer dé Codeerschool) interesseert het helemaal niets; ze hebben een standaard template gestuurd en verder moet de gebruiker het maar uitzoeken met de betreffende organisatie. Je mag natuurlijk ook niet meer verwachten voor slechts 30 Euro.

Wat wij graag met organisaties bespreekbaar willen maken; als er nu opzeggingen binnenkomen die niet verwerkt kunnen worden vanwege ontbrekende informatie; geef dit dan door aan de klant. Zo kan de klant de betaling aan geniepige opzegdiensten namelijk niet voldoen of terugeisen. Er is namelijk geen service verleend. Daar kunnen organisaties hun klanten echt bij helpen.

 

Comments on this entry are closed.