Bymetis ‘permanently closed’! Of is dit weer een verstop-actie van onze vrienden?

Wat zullen er veel mensen verheugd zijn geweest; Bymetis is eindelijk gestopt met haar misleidende en bedreigende praktijken!

 

Wat ons betreft weer een overduidelijk signaal dat de misleiders Yves Deen en Jesse Verduijn van de Codeerschool en het Codeerbedrijf (en natuurlijk de alom geprezen Wouter Paalman, die ook maar zijn LinkedIn profiel heeft gesloten zo lijkt het), die achter Bymetis.nl zitten, niet zitten te wachten op allerlei eerlijke reacties van gebruikers van hun ‘dienstverlening’. Na 15 welverdiende 1 ster reviews op Google lijken de heren ook hier hun aanwezigheid weg te willen poetsen.

Wij snappen dat, want deze fijnbesnaarde personen zijn ook nogal druk met het laten aanpassen van negatieve reviews op Trustpilot. Zoals wij al eerder hebben gemeld; het maakt Trustpilot helemaal niets uit of er correcte reviews worden weergegeven. Wat natuurlijk jammer is, aangezien een review systeem een oplossing kan zijn voor de praktijken van de 3 musketiers. Maar ook hier hebben de docenten digitale geletterdheid iets op gevonden; zij benaderen een aantal 1 ster review gevers, bieden aan dat zij de kosten niet hoeven te betalen wanneer zij de review aanpassen en voila, de mannen zijn weer waar ze willen zijn. Het is natuurlijk iets te makkelijk om gedupeerden dit kwalijk te nemen. De kosten lopen zo snel en zo hoog op; voor 80 Euro zijn gebruikers bereid om de review aan te passen. Uiteraard is dit tegen het beleid van Trustpilot en kan zeer eenvoudig worden herleid dat dit gaande is, maar goed, Trustpilot vindt dit helaas geen enkel probleem.

Dus nog maar eens een oproep:

Trustpilot – volg de eigen beleidsregels en verbiedt deze praktijken. Lijkt ons simpel te realiseren. En als jullie willen; wij hebben voldoende gedupeerden die de aanpak van Bymetis.nl willen toelichten (al zien jullie dit ook eenvoudig in jullie eigen data).

Google – Bymetis.nl geeft zelf aan dat zij permanent gesloten zijn. Wellicht een idee om hen niet meer bovenaan de zoekresultaten te plaatsen met een advertentie? Ze zijn tenslotte gesloten…

Voor de volledigheid nog even een overzicht wat gedupeerden allemaal wel kunnen doen om deze praktijken te laten stoppen:

  1. Dien een klacht in bij Klachtenkompas;
  2. Dien een klacht in bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM);
  3. Dien een klacht in bij Google;
  4. Schrijf een review op Trustpilot (wie weet bieden ze aan het verschuldigde bedrag kwijt te schelden…).

 

Comments on this entry are closed.