Les 2 van de Codeerschool – start een eigen incassobureau en stuur dreigbrieven

We waren er al een tijdje klaar mee – berichten plaatsen over de Daltons Yves D., Jesse V. en Wouter P. (tegenwoordig ook wel bekend onder het pseudoniem Wouter Martijn), of, zoals ze door vele review gevers worden betiteld, de ‘oplichters’ – maar de mannen van Bymetis zijn gestart met fase 2 van hun praktijken. Daar zijn we dan wel weer even ingedoken.

Goed, uit de vele eerdere berichten mag duidelijk zijn, het is oppassen geblazen met de dienstverlening van de mannen van De Codeerschool en het Codeerbedrijf. Zo innovatief als ze zijn, proberen ze consumenten die niet goed opletten, in hun ‘opzegval’ Bymetis te laten lopen. Want als je niet goed leest en het proces snel doorloopt omdat je denkt dat het een gratis service is of een service van de organisatie die je wilt opzeggen, dan kom je bedrogen uit. De mannen sturen je namelijk na afloop een factuur van 30 Euro. Per e-mail en deze komt over het algemeen in de spam folder terecht. Na 2 weken ontvang je vervolgens een aanmaning thuis en is het bedrag 45 Euro geworden (dit is het moment waarop de meeste gebruikers pas doorkrijgen dat ze erin zijn getrapt). Wanneer ook deze factuur niet wordt betaald, volgt nog een laatste aanmaning van 70 Euro. En hierna werd het stil als de gedupeerde het bericht negeerde en niet betaalde.

Waarom er niet werd betaald? Omdat de service onduidelijk werd omschreven, omdat de factuur in eerste instantie niet werd ontvangen (wat uiteraard een plicht is van de Daltons & co; om de factuur op een dusdanige manier aan te leveren, dat de consument hier kennis van kan nemen) en vooral, omdat er geen service wordt verleend. Vele, vele klachten over de dienstverlening van Bymetis gaan over het niet opzeggen van een abonnement. Iets wat wel geclaimd wordt door Bymetis.

En nu zijn de mannen gestart met fase 2, het inschakelen van een incassobureau. Eigenlijk is het helemaal geen incassobureau, maar ook hier wordt de toon dusdanig gehanteerd, dat veel gebruikers dit wel denken. Slim hoor. En nu komt het, wie heeft dit zogenaamde incassobureau opgezet…? Je raadt het al, de Daltons. En dat doen ze dan weer in hun vorige BV, waar ze waren gestart met de opzegservice opzeggenbij.nl en waarvan ze de activiteiten hebben verplaatst naar een nieuwe BV omdat ze nogal wat ‘gedoe’ kregen door hun activiteiten. Maar fijn om te zien dat ze de vorige BV Rocketmen weer een doel hebben gegeven, hun nieuwe activiteit, Gerechtsbode.nl.

 

Dus nu worden alle gedupeerden opnieuw geconfronteerd met de praktijken van de Daltons; net nu ze dachten dat het met een sisser zou aflopen, ontvangen ze nieuwe dreigmails; dezelfde dag nog betalen of de vordering wordt uit handen gegeven.

We hadden eerder al bericht dat de mannen tot nu toe geen strobreed in de weg wordt gelegd. Google plaats hun advertenties bovenaan omdat Bymetis het meeste betaald voor een klik, niet omdat ze een goede service verlenen. En Google vindt dit prima. Sterker, op het moment dat er teveel negatieve reviews op Google werden geplaatst, hebben de Daltons hun organisatie bij Google als ‘permanent gesloten’ opgegeven, zodat er geen negatieve reviews meer kunnen worden gegeven. En ook dat vindt Google helemaal prima.

Zo ook Trustpilot; Bymetis beïnvloedt ook hier gebruikers; door alvast om een review te vragen voordat de gebruiker de factuur ontvangt en als de gebruiker na het ontvangen van de factuur een negatieve review plaatst, dan nemen ze in veel gevallen contact op; als je de review verandert, dan hoef je niet te betalen. Slim, als je er geen enkele moeite mee hebt dat vele gedupeerden nog steeds moeten betalen voor een service die niet wordt verleend. En dat is de reden dat de Daltons zijn geswitcht naar een nieuwe BV en een nieuwe domeinnaam. Hun vorige activiteiten werden zeer gewaardeerd door gebruikers, zoals te zien op Trustpilot. Het is ook heel eenvoudig om de reviews van hun huidige activiteit even na te lopen om te zien dat er reviews worden gekocht. En tenslotte is hier de juiste review score te zien van de activiteiten van de Daltons.

Wij wachten weer rustig af of de ACM, Consumentenbond, Google, Trustpilot of welke andere partij dan ook opstaat om iets tegen deze praktijken te doen. Het verleden leert ons dat we er niet teveel van mogen verwachten….

Ook een dreigbrief ontvangen van De Daltons? Laat je niet bang maken. Check ook de informatie over incassobureau’s op Consuwijzer.

 

 

Comments on this entry are closed.