Les 5 uit Dé Codeerschool manual – blijven dreigen en hope for the best

We gaan niet weer opnieuw iets vertellen over de succesvolle ondernemers Jesse, Yves en Wouter. Daar worden we wel een beetje moe van. Maar er is wel iets om te delen waar de vele gedupeerden van deze 3 mannen iets aan kunnen hebben.

Eerder berichtten we al over Gerechtsbode.nl, een initiatief van deze 3 toppers om gedupeerden die – volledig terecht – weigeren te betalen voor de service van Bymetis, nog maar eens extra onder druk te zetten. Uiteraard schaamteloos zoals we ‘de drie’ kennen, met allerlei loze dreigementen en alsof  Gerechtsbode.nl ook maar enige status heeft om niet verschuldigde bedragen op te eisen ‘namens client’ Bymetis. En ook hier kijken Kassa, Consumentenbond, ACM en wie dan ook eigenlijk, niet of nauwelijks naar om.

Maar goed, wat doen de 3 musketiers nu als gedupeerden – volledig terecht – deze belachelijke berichten van de gerechtsbode.nl negeren? Want ze stellen duidelijk dat de volgende stap zomaar een gerechtelijke procedure kan worden. Met alle gevolgen van dien voor de gedupeerde. Het kan zomaar leiden tot beslaglegging op huis en salaris. Hahaha. Ze hebben in ieder geval gevoel voor humor (al zal dit voor veel gedupeerden anders voelen).

De volgende stap hebben we inmiddels ook weer van tal van gedupeerden ontvangen. Jesse, Yves en Wouter sturen nog maar eens een herinnering met dreigementen. Want ja, wat moet je anders doen, een echte procedure starten die je zeker gaat verliezen?

Oplichting Gerechtsbode.nl

Even voor de vele gedupeerden wederom, Gerechtsbode.nl is na een dag of 14 alweer verhuisd. Dus waar je wellicht eerst een bericht kreeg vanuit Maastricht (dat was dan weer hetzelfde adres waar eerder Bymetis was gevestigd, maar die zijn dan weer verhuisd naar Andelst…), krijg je nu berichten vanuit Schiphol-Rijk. De mannen kunnen beter een verhuisbedrijf starten, de continue verhuizingen moeten bijna wel een dagtaak zijn.

We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Er zal helaas geen gerechtelijke procedure worden gestart door Jesse, Yves en Wouter. Dat zou namelijk eindelijk eens leiden tot duidelijkheid voor alle gedupeerden – dat er niet betaald hoeft te worden wanneer er ook geen dienstverlening heeft plaatsgevonden. Maar laten we hopen dat we te maken hebben met echte mannen die zich aan hun woord houden; in dat geval zullen wij op termijn met het goede nieuws van de rechterlijke uitspraak komen!

Nog een laatste uitsmijter dan; wanneer een gedupeerde vraagt naar een bewijs van verzending door Bymetis, dan ontvangen zij een bericht terug van Bymetis waarin wordt aangegeven dat de brief ‘inderdaad, daadwerkelijk’ is verzonden. En dat is het ‘bewijs’ dat Bymetis levert. Wij vermoeden dat dit ‘bewijs’ in de gerechtelijke procedure waarmee Bymetis/Gerechtsbode blijft dreigen, een belangrijke rol gaat spelen: “Ja, edelachtbare, wij hebben echt een brief verzonden…’!

Comments on this entry are closed.