Ik wilde een abonnement opzeggen, maar kreeg er een bij….

Net toen we dachten dat de inmiddels donkergrijze markt van opzegservices het dieptepunt wel had bereikt, ontvingen we een bericht van een gebruiker van Xpendy, één van de ondernemingen van de multipreneur Joris T. (“screw it, let’s do it” heeft hij als slogan op LinkedIn – en hij leeft ernaar).

De gebruiker wilde een verzekering opzeggen. Door niet goed te lezen (zoals zovele mensen overkomt en waar het business model van dubieuze ondernemers als Joris T. – maar ook van Yves D., Jesse V. en Wouter P. – op is gebaseerd) maakte deze consument gebruik van de dienst van Xpendy. Achteraf uiteraard veel spijt van. Maar het bleek nog erger dan verwacht…

“Mijn verzekering bleek helemaal niet opgezegd, omdat informatie die nodig is voor het opzeggen ontbrak. Blijkt dat Xpendy een standaard briefje hanteert waar heel vaak de benodigde informatie ontbreekt. Ik voelde mij behoorlijk opgelicht omdat er €29,95 van mijn rekening werd geïncasseerd, maar een nieuw bezoek aan de website leerde mij dat ik niet goed gelezen had. Als je alles goed leest, dan wordt het bedrag wel genoemd, mijn fout zullen we maar zeggen.”

Sportief van deze gedupeerde, zonder meer. Maar Joris T. heeft nog meer verrassingen voor zijn zo gewaardeerde klant.

“Na verloop van tijd zag ik op mijn rekening dat er €4,95 was afgeschreven. Dus ik weer op onderzoek uit. Bleek ik ook nog eens een abonnement bij Xpendy te zijn aangegaan voor €4,95 per maand. Waarvoor is mij tot nu toe niet duidelijk, maar wel weet ik dat dit de meest verschrikkelijke ‘service’ is waar ik ooit gebruik van heb gemaakt. Voor mij de laatste keer, de volgende keer zeg ik rechtstreeks op bij de betreffende organisatie. Zelfs als dat ook niet makkelijk gaat, ik heb m’n lesje wel geleerd.”

Dus Joris T. (maar natuurlijk ook Yves D., Jesse V. en Wouter P.), namens alle legitieme opzegservices die al jaren voorzien in een behoefte in de markt: bedankt! Ook namens alle gedupeerden. Bij opzeggen.nl zijn we geenszins zweverig, maar we hopen allemaal wel dat karma echt bestaat…

Comments on this entry are closed.