Hoe voorkom ik kosten bij het voortijdig opzeggen van mijn mobiele telefoon abonnement?

Afbeeldingsresultaat voor mobiele telefoon abonnement opzeggen

Er zijn veel redenen waarom je je mobiele-telefoon abonnement vroeg zou willen opzeggen. Helaas wordt dit wettelijk als een contractbreuk gezien, en mag de telefoonprovider een boete in rekening brengen. De kosten van opzegging tijdens het contractduur verschillen per provider en zijn meestal gebaseerd op hoe lang het contract verder zou lopen zonder opzegging.

Voor de meeste providers in Nederland kan je je contract opzeggen zonder opzegkosten 1 maand voor het einde van je abonnement.

Als je toch opzegkosten tegenkomt kan je proberen om een contractovername te doen, om de kosten zo klein mogelijk te houden.

 

De kosten:

De kosten voor het voortijdig opzeggen van een mobiel telefoon abonnement worden bij de meeste telefoonproviders in dezelfde manier berekend. De opzegkosten betreffen de overige abonnementskosten tot de einddatum, maar zonder enige korting die men normaal zou krijgen als het abonnement door zou lopen.

 

Bijvoorbeeld: Stel je wilt een mobiel contract bij KPN vervroegd opzeggen. Je betaalt elke maand €17,50. Deze €17,50 is inclusief korting. Zonder korting zijn de maandlasten €22,50. De resterende abonnementsperiode is 8 maanden. Wanneer je het abonnement laat doorlopen betaal je de resterende periode €140 (8 maanden x €17,50) aan abonnementskosten. De afkoopsom van het abonnement wordt dan: 8 maanden (resterende periode) x €22,50 (eventuele abonnementskosten) + €25 (administratiekosten) = €205. Het afkopen van het abonnement is dus maar liefst €65 duurder.

 

Contractovername:

Het is bij de meeste providers mogelijk om het doorlopende abonnement over te zetten op een andere naam. Als je dus iemand kent die een nieuw telefoon abonnement nodig heeft en jij van je abonnement af wilt, dan is het mogelijk om de opzegkosten te voorkomen door het abonnement en de doorlopende kosten hiervan over te zetten op de andere persoon.

Comments on this entry are closed.