Corona pandemie leidt tot groot aantal opzeggingen sportscholen

Tijdens de eerste lock-down werd duidelijk dat sportscholen erg te lijden hebben onder het beleid om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Ondanks alle inspanningen van sportscholen om lessen en trainingen online te geven, kwamen we op opzeggen.nl vele opzeggingen voor sportscholen tegen. Er was geen onderscheid tussen sportscholen die bleven incasseren en sportscholen die het abonnement tijdens de lock-down bevroren voor hun klanten.

Nadat de sportscholen deels werden geopend (met gepaste afstand, minder sporters binnen en sporten op afspraak) is de tweede lock-down zo mogelijk nog schadelijker voor de branche. Met weinig perspectief voor de korte termijn zijn steeds meer sporters minder solidair dan eerder en worden abonnementen massaal opgezegd. Funest voor de branche maar ook weer begrijpelijk van de abonnees. Waarom betalen voor iets waar je geen gebruik van kan maken?

Het zal nog wel een flinke tijd duren voordat de branche weer levensvatbaar is. Wij hopen dat met de steun van de overheid en hopelijk wat innovatieve ideeën vanuit de branche, de pandemie wordt overleefd. Niet alleen voor de ketens, maar misschien nog wel meer voor de kleine sportschoolhouders die afhankelijk zijn van het succes van hun eigen sportschool en hun hele ziel en zaligheid erin hebben gestoken.

Comments on this entry are closed.