Verbod op nep reviews

Vanaf 28 mei 2022 is het dan eindelijk zover; het wordt verboden om nep reviews te gebruiken om daarmee potentiële kopers het idee te geven dat het geboden product of de geboden dienst als zeer positief is ervaren door eerdere kopers.

Bij Opzeggen.nl merken we dat in opzegland erg veel gewerkt wordt met nep reviews en/of een ‘eigen’ review systeem. Zo wordt het voor gebruikers toch weer lastig om te kiezen; moeten ze de review score nu geloven of niet? Met het wetsvoorstel modernisering consumentenbescherming hoopt het kabinet daar een einde aan te maken. De vraag is natuurlijk hoe dit gecontroleerd gaat worden.

Hopelijk zorgt de nieuwe wetgeving ervoor dat alle reviews op korte termijn daadwerkelijk van echte gebruikers van diensten of kopers van producten afkomstig zijn.

Wil je meer lezen over het wetsvoorstel? Check dan de website van de Rijksoverheid over dit onderwerp.

Wil je meer weten over onze review aanpak? Wij maken gebruik van het review systeem van Kiyoh. Al de gebruikers van onze opzegservice ontvangen enige tijd na het genereren van de opzegging een verzoek voor het geven van een review.

Comments on this entry are closed.