Plusonline weet het zeker, een opzegservice is nergens voor nodig

Op 23 februari publiceerde Plusonline het artikel Betalen voor opzeggen? Trap er niet in! In dit suggestieve artikel worden consumenten erop gewezen om geen gebruik te maken van een opzegservice maar om rechtstreeks bij de op te zeggen organisatie op te zeggen via telefoon of online omgeving achter een inlog.

Wij snappen het artikel van Plusonline wel. Organisaties vinden het erg vervelend dat er services bestaan die het opzeggen een stuk eenvoudiger maakt. Dat willen uitgevers en andere organisaties natuurlijk liever niet. Maar wij denken juist dat we met opzeggen.nl een service bieden die voor organisaties zeer positief is. Huh? Jazeker, wij horen namelijk vaak van opzeggers dat wij opzeggen super simpel maken. En als opzeggen zo eenvoudig is, dan is het direct ook aannemelijk dat in de toekomst een consument nogmaals gebruik wil maken van de dienst. Terwijl als opzeggen heel complex is, de consument ook in de toekomst zal beslissen om niet opnieuw klant te worden. Stof tot nadenken voor organisaties.

Maar eerlijk is eerlijk. Wij ontvangen zeer veel klachten over onze collega opzegservices. Steeds vaker komt het voor dat een opzegger helemaal niet door heeft dat er betaald moet worden voor de dienst. En in die gevallen wordt er ook nog eens direct 30 Euro in rekening gebracht voor de service. Erg vervelend en op Trustpilot zijn niet al te beste verhalen te lezen over services als Opzeggenbij en Mijnopzeggingen. Het is dus wel belangrijk om goed op te letten waar je mee akkoord gaat.

Helaas ontvangen wij veel klachten van gebruikers van andere opzegservices. Wij verwijzen deze opzeggers ook naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM), waar consumenten een klacht kunnen indienen wanneer zij van mening zijn dat zij niet goed zijn voorgelicht.

Graag willen we ook nog het onderwerp over de kosten aanhalen. Plusonline geeft aan dat opzegservices tussen de 4,99 en 29,99 kosten. Mmm. Wij durven wel de stelling aan te gaan dat opzeggen.nl in Nederland de grootste opzegservice is en wij brengen 2,99 Euro in rekening. Toch 40% goedkoper dan de laagste prijs uit het artikel. Beetje jammer wel. En wil je gebruik maken van aangetekende opzegging via opzeggen.nl? Dan is dat in de meeste gevallen 7,99 Euro. Dat is ruim een Euro goedkoper dan wanneer je zelf naar het postkantoor gaat. En zo’n 75% goedkoper dan andere opzegservices. Voor de volledigheid van het artikel zou deze informatie niet hebben misstaan.

Om toch weer positief af te sluiten; wij vragen alle gebruikers van onze opzegservice om een review. Inmiddels hebben we meer dan 5.000 reviews verzameld via Kiyoh. Wanneer je eens rustig door de beoordelingen en de opmerkingen gaat, dan hebben wij niet het idee dat onze gebruikers ontevreden zijn met hun keuze. Sterker, de teneur is dat het een verademing is om juist niet te hoeven bellen of inloggegevens moet zoeken om op te kunnen zeggen!

Comments on this entry are closed.