Vergelijking van opzegservices in Nederland – deel 3

En dan nu het laatste deel van de vergelijker; wie zijn de organisaties en de mensen achter de opzegservices in Nederland? En wat zijn hun nevenactiviteiten. Wij hebben gezocht en gevonden, soms makkelijk, soms heel moeilijk.

We hebben gebruik gemaakt van verschillende bronnen. Wat we met name erg interessant vonden, was om te merken of ‘bedenkers’ van de services dit ook melden op LinkedIn. Een goede graadmeter om na te gaan of iemand zich verstopt of niet. En als je je verstopt, dan is dat wat ons betreft een goede indicatie dat je niet trots bent op wat je doet.

Opzeggen.nl

Laten we makkelijk beginnen. Met onszelf. Opzeggen.nl is één van de websites van GreenOnline BV. De grootste aandeelhouder in GreenOnline BV is 4Equality BV. Deze holding kent verschillende aandeelhouders, waarvan Kees-Jan van Nuland de persoon is met het grootste aandeel.

GreenOnline BV heeft nog een aandeel in de BV E-lia (een leerplatform) en de holding 4Equality BV heeft nog aandelen in GoCancel BV (B2B opzegdiensten) en in PushCall (klantcontactoplossingen).

Naast opzeggen.nl is GreenOnline in nog 7 Europese landen actief met andere websites: opzeggen.be, kündigen.de, cancelar.es, disdetteonline.it, resilieronline.fr, kuendigen.ch, comment-resilier.be en contractterminator.pl.

Opzeggenbij.nl / Baloose.com / Opzeggers.com

(Update: de mannen Yves, Jesse en Wouter doen een nieuwe ‘Houdini’; ze zijn met alle websites onder Rocketmen BV gestopt en zijn een ‘nieuw’ avontuur begonnen. Ze zijn een nieuwe BV gestart – Metis BV – vooralsnog ook gevestigd op het eerdere adres in Maastricht. Er is ook een ‘nieuwe’ website gelanceerd; bymetis.nl. En blijkbaar leest Wouter onze blog, want hij durft eindelijk vol trots de nieuwe activiteit te melden, bravo voor Wouter! Over de activiteiten van Rocketmen BV overigens geen meldingen op LinkedIn. Laten we hopen dat de mannen hun bezoekers nu op een juiste manier gaan informeren en – om het hoofdstuk Rocketmen af te sluiten – hun gebruikers die ze hebben misleid het betaalde bedrag terugbetalen.)

Waarom deze partij als tweede noemen? Simpel was het niet om de mensen achter deze initiatieven in Nederland te achterhalen. Wij kenden Yves Deen al van een juridische onderonsje (opzeggenbij.nl werd offline gehaald voordat kort geding diende), maar we moesten natuurlijk wel de gegevens achterhalen uit publiekelijk toegankelijke systemen. Voor je het weet komen zij met een juridische procedure (de omgekeerde wereld, waar misleiders met succes gebruikmaken van de mogelijkheden die ze geboden krijgen) om hun gegevens snel te laten verwijderen, voordat de duizenden gedupeerden aan de gegevens komen van deze meester misleiders. We gaan het zien.

De drie Nederlandse initiatieven staan op naam van Rocketmen BV. Een erg mobiele organisatie die na verschillende adressen in Amsterdam nu ‘gevestigd’ is in Maastricht. De bestuurder (algemeen directeur) van Rocketmen BV is Florian Holding BV uit Cuijk. En, daar istie dan, de enig aandeelhouder en bestuurder van Florian Holding BV is Yves Florian Deen.

Wij hebben viavia nog twee andere betrokkenen gevonden bij de prachtige initiatieven van Rocketmen BV, maar helaas konden we van deze twee personen geen publiekelijk toegankelijke informatie vinden. Zodra we deze hebben gevonden, zullen we ook deze uiteraard hier delen.

(Update: we hebben de oprichtingsakte van Rocketmen BV kunnen inzien en hieruit blijkt dat naast Yves Deen van Florian Holding ook Jesse Verduijn BV en W.M. Paalman BV aandeelhouders zijn in Rocketmen. De aandeelhouder van Jesse Verduijn BV is Jesse Verduijn. Ook hier op LinkedIn allerlei activiteiten, behalve het misleiden van mensen via Rocketmen BV. Dan hebben we tenslotte nog Wouter Paalman, hij is de derde aandeelhouder in Rocketmen en ook hier op LinkedIn geen woord over zijn misleidingsactiviteiten, maar wel allerlei andere activiteiten zoals een website met huurwoningaanbod….)

Yves Deen deelt zijn initiatieven niet op zijn LinkedIn profiel, maar hij is daar wel erg trots op het feit dat hij bijdraagt aan het verbeteren van de digitale geletterdheid op scholen. Na het lezen van zijn profiel hopen wij dat hij op scholen niet leert wat hij zelf in de praktijk brengt; misbruik maken van digitale ongeletterdheid of van mensen die simpelweg verwachten dat misleiding in Nederland (door overheid, Google of welke instantie dan ook) niet getolereerd wordt.

Rocketmen is ook gestart in andere Europese landen. In Duitsland zijn ze snel gestopt met stornierenbei.de (website is er nog, maar ‘service’ wordt niet meer geboden), aangezien in Duitsland consumenten beschermd worden. Ook zijn ze actief met opzeggenbij.be en annuler-chez.fr. Ook hebben ze de handelsnaam ‘Institutioneel Incassobureau’ als handelsnaam gedeponeerd. Wellicht om alle gedupeerden nog meer onder druk te zetten om de extreem hoe kosten snel te betalen.

Tenslotte nog een leuke opmerking van één van de vele gedupeerden die we spreken: “De nieuwe naam Baloose.com is een gemiste kans, dit had gewoon balouche.com moeten zijn…!”. Erg grappig volgens ons, en misschien wordt daar wel naar verwezen door Yves en zijn kompanen (dan zou het wel minder grappig zijn).

Sepastop.eu

Na alle negativiteit rond de zwendel van Yves, tijd voor weer een opzegservice met goede intenties. Achter Sepastop.eu zit de organisatie Sepastop BV uit Antwerpen.

De founder van deze organisatie is Nathan de Hert. En Nathan is denken wij ook trots op zijn service, aangezien hij dit op LinkedIn ook deelt.

Andere initiatieven waar Nathan de Hert bij betrokken is zijn Goodgift en Beyond the Fold.

Naast Nederland en België is Sepastop ook actief in Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland.

Abonnementenopzeggen.nl

Achter abonnementenopzeggen.nl gaat Abonnementen Loket BV uit Oosterbeek schuil.

Op LinkedIn vinden we Thijs Wolters, Co-owner van Abonnementen Loket BV en volgens de KvK is zijn holding ook de enige bestuurder.

Wij weten dat er nog minimaal één andere persoon actief betrokken dan wel aandeelhouder is, maar we konden dit niet (snel) achterhalen, dus laten we deze informatie achterwege. Ook hier geldt, dat we deze informatie alsnog zullen delen wanneer we deze op een publieke plak achterhalen.

Xpendy

Het zal niet als een verrassing komen; voor Xpendy moeten we weer wat dieper graven. Ook hier weer een founder die trots communiceert op LinkedIn hoe hij de wereld verovert, maar niets over Xpendy.

Bij de Kamer van Koophandel vinden we dat Xpendy een handelsnaam is van ROI is King Group BV, gevestigd in Breda. De enig aandeelhouder is Yonego Holding BV, gevestigd op hetzelfde adres in Breda. ook is Yonego enig en zelfstandig bestuurder van Xpendy.

De oprichter eigenaar van Yonego is Joris Toonders. Op zijn LinkedIn profiel (uiteraard) niets over Xpendy, maar echt verstoppen zoals Yves Deen doet hij niet. Hij ziet zich zelf als een ‘well respected marketing agency’. Dat is mooi voor hem, maar wij vermoeden dat er nogal wat gedupeerden zijn die ook daar weer anders over denken. Ook het Oostenrijkse parlement (waar vragen worden gesteld over de misleidende dienstverlening van Xpendy) en het Europese Centrum voor de Consument waarschuwen voor deze ‘well respected’ activiteiten van Joris en co.

Xpendy is actief in veel landen; naast Nederland en Oostenrijk zijn die België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Australië, Ierland, Italië, Denemarken, Polen, Turkije, Zwitserland en Finland.

123opzeggen.nl

In de algemene voorwaarden van 123opzeggen.nl staat vermeld dat Adivare BV uit Groningen achter deze website zit. En gezien de andere handelsnamen die zij gebruiken, zoals te vinden bij de Kamer van Koophandel, staat Adivare voor ‘kopiëren en verfraaien’. Want eerlijk is eerlijk, in de loop der tijd hebben zij een eigen sausje weten te gooien over het concept. Dit doen zij ook met andere concepten; kopiëren en er een eigen draai aan geven.

De founder van Adivare is Frank A. Kapma. Zodra je weet dat Adivare achter 123opzeggen.nl zit, dan is Frank A. Kapma ook snel te achterhalen. Geen verstoppertje spelen dus als het om 123opzeggen.nl gaat. Dat is ook niet nodig, zoals onder meer blijkt uit de positieve reviews die zij krijgen voor hun dienstverlening.

Naast 123opzeggen.nl is Adivare ook actief met 123huurwoningen, huurstunt, kamerstunt, oppasland en VOGnodig.

Opzeggen24.nl

Achter de website gaat Instant Media BV uit Breda schuil. En hier hebben we weer een verstopper; instant media is niet terug te vinden op LinkedIn. En het adres is een Postbus, ook dat is een veeg teken.

Er rest ons geen alternatief om de Kamer van Koophandel gegevens in te duiken. Via het handelsregister vinden we wel dat ze gevestigd zijn aan de Paardeweide in Breda. Verder komt hieruit naar voren dat enig aandeelhouder en tevens algemeen directeur, Roilabs BV is. Maar wacht eens, waren we ROI niet al eens eerder tegengekomen bij een ‘well respected agency’? Mmm, bij de Kamer van Koophandel staat tevens dat Instant Media nog een initiatief heeft: Huurzone. We zien veel van hetzelfde terugkomen. Blijkbaar bestaat er een broederschap of iets dergelijks van copy cats, die elkaar zoveel mogelijk na doen op verschillende fronten.

Maar we dwalen af. Roilabs BV dus. Op de website is niet zo veel te vinden. Bij de Kamer van Koophandel staat geregistreerd dat Sjoerd Bastiaan Bouma enig aandeelhouder en tevens alleen/zelfstandig bestuurder is. Oftewel, de verantwoordelijke persoon achter de website opzeggen24.nl.

Op LinkedIn niets. Sjoerd is blijkbaar niet trots op wat hij allemaal heeft weten te bereiken. Er zijn dusdanig veel Sjoerd Bouma’s, dat we de zoektocht staken.

Naast opzeggen24 heeft Instant Media nog een handelsnaam zoals eerder genoemd; huurzone. Verder geen activiteiten genoemd.

Mijnopzeggingen.nl

We sluiten af met de misleiders van mijnopzeggingen.nl. Zij waren in 2022 de eerste die aantoonden dat mensen misleiden en nergens om geven, best wel lonend kan zijn. We zijn dus benieuwd of we de mannen (waarom zijn het eigenlijk altijd mannen die zich laten verleiden tot snel geld verdienen over de rug van anderen…?) achter deze website kunnen achterhalen.

In de algemene voorwaarden geen KvK, maar op de contactpagina vinden deze dan toch. Achter de website gaat de BV Mijn Afspraken uit Nijkerk schuil. Andere handelsnamen zijn Cloud Solutions & Consulting, End Subscriptions en Stop Subscriptions.

Ook hier weer geen trotse ondernemer, maar een verstopper. Uit de Kamer van Koophandel halen we de enig aandeelhouder en alleen/zelfstandig bevoegd bestuurder van Mijn Afspraken BV. Dit is Cloud Nine Holding BV. gevestigd in Nijkerk. En de enig aandeelhouder en alleen/zelfstandig bestuurder is Wouterus Blokhuis. En, zoals we al vreesde, geen spoor naar Wouterus.

 

Comments on this entry are closed.