Opzeggen en Overstappen, onzin of heilige graal?

We bieden opzegbrieven voor meer dan 800 organisaties en producten op opzeggen.nl. Naast het eenvoudig maken van opzeggen heeft onze Bespaarcoach inmiddels tientallen adviezen gegeven waaruit blijkt dat de meeste consumenten behoorlijk wat geld kunnen besparen door over te stappen naar een andere leverancier. Reden om eens na te gaan: hoeveel geld kun je eigenlijk besparen met overstappen en opzeggen? Als medewerker van Opzeggen.nl neem ik de proef op de som, met de volgende resultaten.

1. Autoverzekering

Na 3 jaar dezelfde autoverzekering, blijkt de premie inmiddels behoorlijk wat hoger te zijn geworden dan de oorspronkelijke premie. Dat voelt direct als een mogelijkheid om wellicht wat geld op te besparen. Dat blijkt ook wel. Uiteindelijk kies ik voor de autoverzekering van de ANWB. Deze is interessant omdat hier nog eens 15% korting op wordt verkregen vanwege de lange tijd lidmaatschap bij de ANWB.

autoverzekering opzeggen

De overstap is direct geregeld. Opzeggen bij Verzekeruzelf.nl kan altijd direct (zo hoort dat ook!) en is via de ANWB ook nog eens gratis, dat is dus een prima service.

Ik kies voor betaling van de jaarpremie (nog eens 5% korting op de prijs), waardoor het maandbedrag uitkomt op 81,58 Euro. Ten opzichte van de vorige verzekering (102,65 Euro per maand) bespaar ik dus het komende jaar 252,84 Euro.

Ai, dat had ik eerder moeten doen.

2. Energie

Ik stond ingeschreven als belangstellende voor de Oxxio Powerstunt. Ik was eerder al overgestapt van Greenchoice naar Energiedirect.nl via een vergelijkingssite, wat me éénmalig 180 Euro ‘overstapbonus’ opleverde. Met de overstap naar Oxxio Powerstunt geen éénmalige bonus, maar op basis van de werkelijke verbruik wel 30 Euro per maand goedkoper, oftewel 360 Euro Euro het komende jaar.

O jee, volgens mij laat ik serieus geld liggen als consument, na twee overstapacties bespaar ik al 612,84 Euro!

Kleine kanttekening bij de Oxxio Powerstunt; ik ontving na 2 maanden als gewaardeerde Oxxio klant een ‘fantastische aanbieding’. Kon het nog beter? Nee, deze prachtige aanbieding was aanzienlijk minder voordelig dan de aanbieding waar ik op in was gegaan. Oxxio wilde mij ook nog de mogelijkheid bieden om per direct over te stappen, zonder eerste mijn lopende contract uit te dienen! Jaja, lekker verhaal. Ik ben er niet ingetuind, maar of dat voor alle Powerstunt klanten geldt…

3. Woonverzekering

Hier wordt de materie al wat ingewikkelder. Welke dekking heb ik? Wat is mijn herbouwwaarde? Allemaal ongetwijfeld goede vragen maar deze zijn zomaar niet door mij te beantwoorden. Even wat meer uitzoeken dus, ook dit kan zomaar de moeite waard zijn.

woonverzekering opzeggen

Uiteindelijk kies ik voor Kroodle. Voor de opstalverzekering, inboedelverzekering en WA verzekering ben ik bij elkaar 38,83 Euro per maand kwijt. Ik werd vooral getriggered door het gemak en de eenvoud. Mijn besparing is slechts 77 Euro op jaarbasis. En als ik heel eerlijk ben dan weet ik niet zeker of ik qua voorwaarden er niet op achteruit ben gegaan. Maar geen getwijfel, de afgelopen 20 jaar heb ik nog nooit aanspraak hoeven maken op mijn verzekeringen, dus overstappen maar weer. Ook hier een gratis opzegservice waarmee ik mijn woonverzekering bij Voog & Voogd (via mijn tussenpersoon) kan opzeggen.

Ook hier wel een aandachtspuntje. Kroodle communiceert dat haar verzekeringen dagelijks opzegbaar zijn. Wanneer ik inlog op de mijn-omgeving van Kroodle, dan blijkt dit niet zo te zijn. Opzeggen kan pas na het eerste jaar. Op zich niet erg, maar wel jammer dat hier onjuist over gecommuniceerd wordt.

Ok, 3 acties verder zit ik op een besparing van 689,84 Euro. De laatste stap was minder groot (en kostte mij aanzienlijk meer inspanning!), maar eigenlijk is ook dit weer snel verdiend.

4. Wat kan ik allemaal opzeggen?

We zien bij opzeggen.nl erg vaak dat opzeggers er eens goed voor gaan zitten. Zodra de eerste opzegging klaarblijkelijk snel en eenvoudig is afgerond, volgen er vaak meer. Hoe bepaal je nu eenvoudig welke abonnementen, lidmaatschappen, etc. je eigenlijk hebt? Ik pak mijn bankrekening er bij en ga alle afschrijvingen af. Vervolgens kom ik tot de volgende besparingen.

Ik kom een donatie tegen van Cliniclowns. Hoe kom ik hier eigenlijk aan? Volgens mij heb ik me ooit laten overhalen door een verkoper in een winkelcentrum. Natuurlijk een prima goed doel en slechts een beperkt bedrag van 3,40 Euro per maand. Maar ik besluit toch mijn donatie te beëindigen. Uiteraard doe ik dit via opzeggen.nl met opzeggarantie, vul mijn naw gegevens in en het machtigingsnummer (dat ik kan vinden bij de laatste afschrijving), zodat de opzegging snel moet kunnen worden verwerkt.

Na 2 minuten werk ben ik weer 40,80 Euro op jaarbasis rijker. Ik begin langzaamaan aan een extra vakantie te denken. De totale teller staat inmiddels op 730,64 Euro.

Ik zie dat ik nog steeds meespeel met de Staatsloterij. Werkelijk 1 minuut later is dat opgezegd. Een aantal van de gegevens waren al ingevuld, dus ik hoef alleen mijn bankrekeningnummer op te geven en mijn handtekening te plaatsen. Brief is weg en ook deze met opzeggarantie. Weer 180 Euro toevoegen aan mijn besparing het komende jaar. Ik kom dan uit op 910,64 Euro. Ga ik de 1.000 Euro halen?

Net als ik niets meer denk te vinden om op te zeggen, zie ik een kwartaalafschrijving van De Volkskrant van 49,99 Euro. Dit is een digitaal abonnement met op zaterdag de ‘ouderwetse’ papieren versie. Ook al twijfel ik even, ik wil toch ook graag de 1.000 Euro grens passeren. Ik besluit op te zeggen. Ook dit is weer binnen een minuut geregeld. Voelt wel opgeruimd. En ik kan weer 199,96 Euro toevoegen aan het totaal. Ik passeer (ruimschoots!) de 1.000 Euro grens en kom uit op 1.110,60 Euro. Toe maar.

Volgens mij kan ik niet meer besparen. Of toch. Als laatste check ik nog mijn Parkmobile abonnement. Ik betaal 2 Euro per maand abonnement maar als ik mijn historie bekijk dan is dat helemaal niet goed. Ik gebruik de app maar een paar keer per maand dus is het goedkoper om voor deze app per gebruik af te laten rekenen (o,25 Euro per parkeeractie). Zo, niet de hoogste besparing, maar volgens mij bespaar ik hier minimaal 12 Euro mee het komende jaar. Toch weer makkelijk verdiend.

Na een middagje werk is het eindresultaat een besparing het komende jaar van 1.122,60 Euro. Wat een enorm bedrag!

De makkelijkste manier om op te zeggen

 

Comments on this entry are closed.