Test – Videoland opzeggen – II

Het is inmiddels 2 maanden na ons eerste bericht over Videoland opzeggen.

Helaas, niets meer vernomen van Videoland over mijn opzegging en er wordt nog steeds geld afgeschreven. Er rest ons helaas niets anders dan onze jurist in te schakelen; Videoland respecteert de opzegging niet en klantenservice vertelt simpelweg dat de opzegging niet geldig is.

Onze jurist bevestigt wat we al wisten; Videoland is niet gerechtigd om de opzegging te weigeren. Dat is natuurlijk mooi, maar het is minder mooi dat wij een dure jurist moeten inschakelen om ons gelijk te krijgen. Toch doen we dat, want buiten onze eigen test om wordt Videoland vrij veel opgezegd via opzeggen.nl en ook deze opzeggers zullen hoogstwaarschijnlijk het bizarre bericht ontvangen dat de opzegging niet geaccepteerd wordt.

Tijdens de intake met de jurist slaan we direct twee vliegen in één klap; laten we ook direct Netflix aanschrijven, want ook daar horen we geluiden van opzeggers waar wij niet vrolijk van worden.

Nog even een laatste opmerking van onze kant; wij beweren niet dat Videoland het nodeloos moeilijk maakt om een abonnement op te zeggen. Wel moet je online inloggen en kan opzeggen niet via de app (dat zou echt makkelijk zijn). Wij vinden dat consumenten nog eenvoudiger moeten kunnen opzeggen. En dat kan ook; Videoland abonnees hebben een uniek SVOD nummer dat bij elke incasso wordt gemeld. Op basis van dat nummer moet het mogelijk zijn om eenvoudig op te zeggen via andere kanalen.

 

Comments on this entry are closed.