Opzeggingen via opzeggen.nl

Vaak krijgen we van opzeggers (maar ook van organisaties) de vraag: “Hoeveel opzeggingen worden er eigenlijk via opzeggen.nl gedaan?”. We begrijpen de nieuwsgierigheid, dus tijd voor wat inside information!

Iedere dag worden er tussen de 500 en 1.000 opzeggingen gedaan via opzeggen.nl. Deels downloaden consumenten de gratis opzegbrief en versturen deze zelf (waarbij er zeker een aantal uiteindelijk niet verstuurd zullen worden) en deels maken de opzeggers gebruik van onze verzendservice voor €2,99. Door het grote aantal opzeggingen kunnen we voor steeds meer organisaties opzeggarantie bieden; als een opzegging niet (juist) door de organisatie in behandeling wordt genomen, dan helpt onze jurist gratis de opzegger. Dit kan uiteraard alleen als sprake is van grotere aantallen opzeggingen via opzeggen.nl.

De drukste categorie op opzeggen.nl is loterijen (in juli vielen 34% van alle opzeggingen in de categorie loterijen) . We vermoeden dat dit wordt veroorzaakt door de vele wervingscampagnes van loterijen; hoe meer (en agressiever) er geworven wordt, hoe meer er ook weer opgezegd wordt. Naast loterijen worden ook donaties vaak opgezegd via opzeggen.nl (in juli 9% van het totaal).

opzeggen.nl

Top en Flop?
Zijn er nog organisaties die eruit springen, negatief of positief? Positief zeker. Negatief valt reuze mee. Er zijn genoeg organisaties die niet heel erg hun best doen om opzeggingen net zo snel en soepel te regelen als een aanmelding, maar hier kunnen we wel mee omgaan. Uiteindelijk wordt de opzegging wel geregeld.

Dus laten we ons richten op de positieve organisaties. Er zijn er een aantal die ons opvallen:

Basic-Fit – hiermee hebben we de afspraak dat opzeggingen met terugwerkende kracht worden geregeld als de opzegging via opzeggen.nl is gegaan. Er gaat wel eens iets mis, maar een simpel mailtje van ons aan Basic-Fit volstaat om het recht te zetten. Erg goed geregeld bij Basic-Fit dus!

KWF – bij het opzeggen van een donatie wil nog wel eens iets mis gaan; verkeerd adres, verkeerde naam. Maar bij het KWF wordt hierover meegedacht en gezocht naar een oplossing. Ook voor het KWF dus een dikke pluim!

Postcodeloterij – echt? Ja, echt! Er gaat heel weinig mis bij de opzeggingen die wij doorsturen en als er iets mis gaat, dan hebben we een directe contactpersoon die we kunnen benaderen om te komen tot een oplossing. En ook hier, zonder gemor, wordt elke situatie zo snel en soepel mogelijk opgelost.

 

Comments on this entry are closed.