Driekwart van de verzekerden heeft te dure basisverzekering

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) was het vorig jaar voor driekwart van de verzekerden mogelijk geweest om geld te besparen op een basisverzekering.

De besparing die gerealiseerd kan worden is niet zo hoog als op de energiemarkt, waar overstappen al snel 175 Euro per jaar oplevert. Maar op de zorgverzekering kan gemiddeld toch zo’n 100 Euro per jaar bespaard worden. Het kost wel wat moeite om goed te vergelijken, maar het bedrag is wel interessant.

Ook het vergelijken van aanvullende pakketten is verstandig, voor zowel prijs als voor dekking. Wijzigingen in de voorwaarden moeten op de polis worden aangegeven. Maar wijzigingen in contracten tussen de zorgverzekeraar en artsen en ziekenhuizen, daar word je niet actief over geïnformeerd, terwijl deze van grote invloed kunnen zijn op de zorg die je gaat ontvangen. Dit geldt natuurlijk alleen voor de zorgverzekeringen waarbij je geen vrije zorg keuze hebt.

shutterstock_743828020 (2)

Je moet dus echt even de tijd nemen om uit te zoeken welke zorg je wilt ontvangen volgend jaar en welke zorgverzekeraar daar het beste bij past. Maar wat is nu een paar uurtjes uitzoekwerk als je hier 100 Euro besparing mee kunt realiseren?

Comments on this entry are closed.