Amazon Prime in twee klikken op te zeggen

Interessante ontwikkeling; De Europese Commissie en de verschillenden consumentenautoriteiten van EU-lidstaten (in Nederland de ACM) hebben met Amazon afgesproken dat gebruikers van Prime het abonnement in twee klikken moet kunnen opzeggen. Dat is een waanzinnig groot verschil met de mogelijkheden die Amazon haar gebruikers tot nu toe heeft geboden. Het heeft even geduurd, wanneer je bedenkt dat een aantal consumentenautoriteiten al begin 2021 stappen hebben ondernomen tegen Prime, maar het resultaat is er nu.

Bij GreenOnline zijn we overigens van mening dat opzeggen nog eenvoudiger gemaakt zou moeten worden. Onze eigen opzegservice biedt gemak, maar helaas zien we nog vaak dat organisaties opzeggingen via een opzegservice proberen tegen te werken. Waar aanmeldingen via derden eenvoudig tot een nieuw abonnement leiden, worden opzeggingen tegengehouden met redenen die juridisch gezien geen hout snijden.

 

 

Maar wij zitten niet stil; onze zusterorganisatie GoCancel richt zich op fintechs en retail banken en de verwachting is dat deze organisaties voor een nieuwe impuls gaan zorgen; opzeggen direct vanuit je bankgegevens. Stel je checkt je bank-app en je ziet dat Amazon een bedrag heeft geïncasseerd voor jouw abonnement. Door op die transactie te klikken krijg je de optie om, vanuit jouw bank-app, direct Prime op te zeggen. Zou dat niet ideaal zijn? Wij denken van wel.

 

 

Comments on this entry are closed.